top of page

För dig kanske det bara är en liten kaka…..

Den försvinner ner magen utan större reflektion, dock hoppas jag den lämnar en angenäm smak i munnen.

För mig är det så mycket mer! Varje liten kaka är ett hantverk som fått mycket omsorg och kärlek. Allt utifrån noga utvalda ingredienser som ska vara ekologiska och om möjligt närodlade. Bakning tar tid och kräver noggrannhet, och

i ärlighetens namn måste jag erkänna att det inte alltid blir som jag tänkt mig, det finns många moment som kan gå fel. Vägning, jäsning, gräddning.

För mig är det estetiska lika viktigt som smaken, jag vill de ska vara fina att se på, lika stora, samma form och rätt färg.

Jag har många gånger bakat kakor som är goda men fula!

Så nästa gång du stoppar en kaka i munnen, ta dig tiden, känn efter och unna dig en smakupplevelse!

FARMOR

"Mina barns farmor hette Nanny Linnea Brun, född Spång. Hon föddes 1908 i Låstad i Västergötland. Som ung flyttade hon till sin faster Agnes som var lärarinna i Hester skola. Det hände att hon fick gå upp till Hester gård för att låna telefonen och där träffade hon sin blivande man John.

 Sent i livet blev hon min svärmor och mina barns farmor. Hon bodde i detta hus och därför kallade vi det alltid Farmors hus. Till farmor kunde barnen alltid springa in och få en kaka.

Idag är även jag farmor och ja, kakor det finns det fortfarande"

                          /Caroline

P1_868_1244.jpg

För dig kanske det bara är en liten kaka…..

Den försvinner ner i magen utan större reflektion, dock hoppas jag den lämnar en angenäm smak i munnen.

För mig är det så mycket mer! Varje liten kaka är ett hantverk som fått mycket omsorg och kärlek. Allt utifrån noga utvalda ingredienser som ska vara ekologiska och om möjligt närodlade. Bakning tar tid och kräver noggrannhet, i ärlighetens namn måste jag erkänna att det inte alltid blir som jag tänkt mig, det finns många moment som kan gå fel. Vägning, jäsning, gräddning.

För mig är det estetiska lika viktigt som smaken, jag vill de ska vara fina att se på, lika stora, samma form och rätt färg. Jag har många gånger bakat kakor som är goda men fula!

Så nästa gång du stoppar en kaka i munnen, ta dig tiden, känn efter och unna dig en smakupplevelse!

                                                   / Caroline

FARMORS KAFFERI

Välkommen in eller slå dig ned i våra trädgårdsmöbler! Ute kan du förutom gott fika njuta av grönskan, våra fina byggnader och gårdens djur.

Några bord finns det också inne i Farmors Kafferi. Huset är från 1767 och tjänade från början som krog. Nu har vi varsamt och med gamla metoder renoverat detta hus så du får inte missa att gå in och titta!

bottom of page