top of page
Mörkt trä

För dig kanske det bara är en liten kaka…..

Den försvinner ner magen utan större reflektion, dock hoppas jag den lämnar en angenäm smak i munnen.

För mig är det så mycket mer! Varje liten kaka är ett hantverk som fått mycket omsorg och kärlek. Allt utifrån noga utvalda ingredienser som ska vara ekologiska och om möjligt närodlade. Bakning tar tid och kräver noggrannhet, och

i ärlighetens namn måste jag erkänna att det inte alltid blir som jag tänkt mig, det finns många moment som kan gå fel. Vägning, jäsning, gräddning.

För mig är det estetiska lika viktigt som smaken, jag vill de ska vara fina att se på, lika stora, samma form och rätt färg.

Jag har många gånger bakat kakor som är goda men fula!

Så nästa gång du stoppar en kaka i munnen, ta dig tiden, känn efter och unna dig en smakupplevelse!

Välkommen till Farmors Kafferi - Här bakas allt från grunden

Hos oss kan du njuta av klassiska hembakta småkakor och vetebullar.

Huset är från1767 och tjänade från början som krog till gästgiveriet. Nu har vi varsamt och med gamla metoder renoverat detta hus och använder det som café

FARMOR

 

Träffa Farmor: En Saga av Kärlek och Kaka

"Ta en resa tillbaka i tiden och träffa Nanny Linnea Brun, född Spång - en kvinna vars liv var en berättelse värd att berätta.

Född 1908 i det pittoreska Låstad, berikades hennes liv av äventyr och öden som formade generationers minnen.

 Flytten till sin faster Agnes, en strålande lärarinna i Hesters skola, öppnade dörrar till nya äventyr och oväntade möten. Det var på Hester gård, under några få ögonblick av ödets konst, som hon fann sin livspartner - den charmiga John.

Genom åren blomstrade hennes kärlek till familjen, och hon blev inte bara en älskad svärmor utan även en ömsint farmor till många. Vare sig det var för en kram eller en kaka, var Farmors hus alltid en plats där barnen kunde springa in med ett leende och lämna med en varm känsla i hjärtat.

Idag, i skuggan av Farmors minnen, bär jag stolt titeln farmor. Och låt mig försäkra dig - traditionen med kakor lever vidare, för kärleken till bakverk är tidlös och delas generation efter generation.

Så följ med mig, på en resa genom tiden och minnen. För i historien om Farmor finns det en värld av kärlek, gemenskap och kakor att upptäcka"

                    

P1_868_1244.jpg

För dig kanske det bara är en liten kaka…..

Den försvinner ner i magen utan större reflektion, dock hoppas jag den lämnar en angenäm smak i munnen.

För mig är det så mycket mer! Varje liten kaka är ett hantverk som fått mycket omsorg och kärlek. Allt utifrån noga utvalda ingredienser som ska vara ekologiska och om möjligt närodlade. Bakning tar tid och kräver noggrannhet, i ärlighetens namn måste jag erkänna att det inte alltid blir som jag tänkt mig, det finns många moment som kan gå fel. Vägning, jäsning, gräddning.

För mig är det estetiska lika viktigt som smaken, jag vill de ska vara fina att se på, lika stora, samma form och rätt färg. Jag har många gånger bakat kakor som är goda men fula!

Så nästa gång du stoppar en kaka i munnen, ta dig tiden, känn efter och unna dig en smakupplevelse!

                                                                                                           / Caroline Brun

bottom of page